V soboto, 6.5.2017, se je za Bežigradom v Športnem centru Triglav odvilo tradicionalno 42. Odprto prvenstvo Bežigrada v skokih z male prožne ponjave, ki je hkrati gostilo 2. tekmo za Pokal Slovenije 2017 v skokih z male prožne ponjave. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 520 tekmovalcev iz 24 društev, od tega 3 društva iz Srbije. V sklopu 42. OPB je potekalo tudi tekmovanje začetnikov, kjer se je 58 mladih telovadk in telovadcev prvič srečalo z izkušnjo tekmovanja na mali prožni ponjavi.
Naše društvo je na 42. OPB sodelovalo s 85 tekmovalci in 16 ekipami. Skupaj smo dosegli lepe rezultate in sicer 5 prvih mest (starejše deklice, starejši dečki, mladinke, članice, člani), 3 druga (cicibanke, mlajši dečki, članice) in 3 tretja mesta (cicibani, mlajše deklice, članice) v ekipnih rezultatih, med posameznikih pa smo dosegli eno prvo mesto (Ajda Šturm), 4 druga mesta (Maks Antončič, Tarin Kulenovič, Pia Ban, Jaka Zorec) in 5 tretjih mest (Taja Repovš, Liza Bodlaj, Luka Bodlaj, Katja Zavrl, Maja Navršnik).
V finalu 2. tekmovanja za Pokal Slovenije 2017 je sodelovalo kar 14 naših tekmovalcev, ponosni pa smo še posebej na 5 tekmovalcev, ki so v skupnem seštevku Pokala Slovenije osvojili odličja in sicer 2 prvi mesti (Liza Bodlaj in Pia Ban), 2 drugi mesti (Ajda Šturm in Jaka Zorec) ter eno tretje mesto (Vid Jelen Verbovšek).
Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo in jim želimo veliko uspehov tudi v prihodnje!

Organizator tekmovanja: Matej Kranjec
Foto: Polona Kruh, Matej Pregelj in drugi