“Ena vadba na dan, od zdravnika stran!”

Rekreativne skupine so sestavni del delovanja našega društva in predstavljajo splošno telesno vadbo, nekatere ekipne športe in plese. Vadba je namenjena ohranjanju in krepitvi delovne storilnosti,  druženju ter uravnoteženju telesa in duha za vse generacije. K vadbi ste vabljeni vsi, tako starši naših otrok kot tudi ostali občani. Naši vodniki so strokovno usposobljeni in imajo dolgoletne delovne izkušnje.

Pilates
Vadba pilatesa je namenjena predvsem odraslim, ki želijo ojačati osrednje mišične skupine (trebuh in hrbet). Vadba poteka 1-2 x tedensko po 1 h; URNIK.

Splošna telovadba – članice
Skupina članic je ena od najdlje delujočih v našem društvu. Vadba vsebuje osnovne vaje pilatesa in se izvaja na blazinah. Tako je primerna tudi za tiste, ki imajo težave z hrbtenico in osteoporozo. Namenjena je ohranjanju in krepitvi gibalnih sposobnosti za vsakdanjo delovno storilnost ter uspešnost pri poklicnem delu in doma. Vadba poteka 2 x tedensko po 1 h.

Nirvana Fitness
Učinkovita kombinacija pilatesa, joge in ritmičnega dihanja na chillout glasbo, ki bo um ozdravila stresa ter oblikovala telo (več). Vadba poteka 1-2 x tedensko po 1 h; URNIK.

Vadba za starejše
Vadba je prilagojena starejšim in poteka pod strokovnim vodstvom. Namenjena je ohranjanju in krepitvi gibalnih sposobnosti, upočasnjevanju procesov staranja in druženju. Posebnost vadbe pa je skrbna obravnava posameznika. Vadba se izvaja v dopoldanskem času. Vadba poteka 2 x tedensko po 1 h.

Zrela leta – možje in žene
Vadba v okviru te skupine se izvaja šele nekaj let. Zanimivosti skupine so, da skupaj vadijo možje in žene ter da vadbo v dvorani občasno dopolnimo z izleti v naravo. Izkušeni in priljubljeni vodnik Uroš izvaja inovativno vadbo za delovno aktivne kot tudi za upokojene. Namenjena je krepitvi gibalnih sposobnosti in druženju.Vadba poteka 1 x tedensko po 1 h

Odbojka
Rekreativno odbojko v društvu izvajamo že vrsto let. Vadeči so študentje in vodniki našega društva. Vadba je namenjena krepitvi gibalnih sposobnosti in druženju. Vabljeni vsi, ki vas veseli igranje odbojke.  Vadba poteka 1 x tedensko po 1,5 h.

Mali nogomet
Rekreativna vadba nogometa je namenjena vodnikom društva in pridruženim članom. Igramo na parketni podlagi, na bando, na majhne gole in z neodbojno žogo. Vadbo izvajamo z vsemi elementi športne vadbe, namenjena je rekreativnim igralcem. Vadba poteka 1-2 x tedensko po 1,5 h.

Košarka
Rekreativno košarko igrajo tako vodniki našega društva kot tudi zunanji člani. Vadba je namenjena študentom in zaposlenim. Vadba poteka 1-2 x tedensko po 1,5 h.